Trotineta electrică vs. mașina: avantaje și dezavantaje

Ai rămas fără permis? Te-ai săturat să mergi cu taxi-ul în fiecare zi? Nu vrei să stai în căldura din autobuz sau tramvai? Avem soluția perfectă pentru tine: folosește trotineta electrică. Ușor de folosit și prietenoase cu mediul, acestea reprezintă cel mai practic mijloc de transport al momentului: nu trebuie să-ți mai faci griji pentru locul de parcare, nu trebuie să te mai intereseze cât costă benzina sau motorina, iar întreținerea lor este foarte ușoară.

De ce să alegi trotineta electrică în defavoarea mașinii: avantaje

Trotinetele electrice sunt perfecte pentru a te deplasa prin oraș, acestea te ajută să eviți blocajele din trafic și să uiți de orele pierdute căutând locuri de parcare. Unde mai pui că nu ai nevoie de carnet de conducere (Atenție! respectă întotdeauna prevederile din Codul Rutier).

În plus, spre deosebire de mașină, în cazul trotinetei nu ai de ce să-ți faci griji în ceea ce privește costul parcării sau al combustibilul. Alimentate cu baterii performante care pot rezista mulți ani de zile dacă sunt exploatate corect, întreținerea acestora nu este deloc complicată sau costisitoare. Iar la DoctorTrotinetă găsești service complet ce acoperă toată gama de defecțiuni ce pot apărea în urma incidentelor, a gradului de uzură ridicat sau chiar a utilizărilor necorespunzătoare.

Un alt argument în favoarea trotinetei electrice: sunt prietenoase cu mediul. Spre deosebire de mașini, în speciale cele care folosesc motorină, aceste vehicule nu poluează atunci când funcționează. Așadar, nu vor contribui la amprenta de carbon și vor fi mult mai prietenoase cu mediul.

Citește și: Cum alegi cea mai bună trotinetă electrică

Dar probabil cel mai important avantaj îl constituie faptul că sunt ușoare și practice. O poți lua la serviciu sau la școală și astfel parcarea nu va mai fi niciodată o problemă. Ai nevoie doar de un spațiu foarte mic pentru a le parca sau a le depozita. În plus, le poți încărca foarte ușor oriunde ai fi. Iar dacă nu ești sigur că vrei să faci o astfel de achiziție acum, noi îți oferim posibilitatea închirierii a două tipuri de trotinete electrice:

  • Traffic Killer Cityeste ideală pentru naveta zilnică pe distanță scurtă sau plimbări de week-end. Are o autonomie de până la 25 km și o viteză maximă de 25 km/h. În plus, roțile pline te asigură că nu vei face nicio pană pe durata închirierii.
  • Traffic Killer Confort are o autonomie de până la 50 km la o singură încărcare și o viteză maximă de 40 km/h.

La ce ar trebuie să te mai gândești: avantajele mașinii

Chiar dacă trotinetele electrice sunt perfecte pentru a te deplasa prin oraș, acestea nu îți oferă posibilitatea să le folosești foarte mult și în afara acestuia. În plus, dacă vrei să mergi la cumpărături și te așteaptă un coș destul de voluminos, atunci o să te simți mai în siguranță având portbagajul mașinii liber. De asemenea, o altă problemă pentru România o reprezintă drumurile (pistele speciale amenajate sau calitatea carosabilului) care pot fi un impediment în experiența ta de călătorie.

Recomandarea noastră este să vă gândiți exact la modul în care veți folosi trotineta după achiziție: cât de lungi sunt drumurile, ce calitatea au acestea, de ce viteză ai nevoie. În funcție de toate aceste informații, îți vei putea alege trotineta potrivită (criterii de care să ții cont: autonomie, timp de încărcare, dimensiuni, greutate, viteză maximă, frâne sau roți).

Dacă te gândești să-ți cumperi sau să-ți închiriezi o trotinetă electrică, te așteptăm la DoctorTrotinetă să-ți alegi exact ce ți se potrivește.