Trotineta electrică, un MUST HAVE sau..NOT NECESSARILY?

De ce TROTINETA ELECTRICĂ?

Simplu..pentru că, din toate punctele de vedere, poate fi cel mai convenabil mijloc de transport. 

Am spus ‘poate fi’? Am greșit. Chiar este!

Dacă este un MUST HAVE, trebuie să ne gândim la motivele unei astfel de nevoi. Este necesar să pătrundem în labirintul dorinței care ne poartă spre ‘mijlocul de transport al copilăriei’. 

Trotineta electrică a luat avânt, la propriu vorbind. Statisticile privind numărul persoanelor care aleg acest mijloc de transport este în continuă creștere, și nu doar în țara noastră, ci și în alte state..la fel de civilizate..:)

De ce TROTINETA ELECTRICĂ? 

Rândurile următoare nu vor aduce informații tehnice despre caracteristicile unei trotinete, pe care, desigur, le vom aborda ulterior. 

Cred că, înainte de toate, ne întrebăm de ce să ne deplasăm cu o trotinetă electrică, atât la serviciu, cât și în alte locuri, cum ar fi plimbări, excursii pe distanțe mici, vizite la obiective, și, sigur, lista poate continua. 

Ca să putem decide cu ce ne vom deplasa, indicat ar fi să analizăm obiectiv celelalte mijloace de transport, pentru că astfel vom avea o imagine clară asupra acestei prietenoase alternative la transportul obișnuit. 

Autoturism? NU. De ce? 

Pentru că este destul de mare și cu greu ne putem găsi un loc de parcare.

Consumul de combustibil este ridicat, costurile de deplasare și întreținere sunt, de asemenea, foarte mari, gradul de poluare uriaș. Viteza de deplasare, în special în orașele aglomerate este foarte mică. 

Transportul în comun? NU. De ce?

Dacă nu există benzi speciale pentru deplasare, timpul petrecut în trafic este foarte mare, chiar dacă este posibil să ajungem rapid la destinație. Cel mai mare dezavantaj al transportului în comun este deplasarea până la stația de unde îl preluăm, care poate fi considerabilă în multe cazuri. Să nu mai vorbim de faptul că trebuie să ținem cont de orarul acestora. 

Iar în timpul sezonului călduros, poate fi destul de iritant și obositor.  

Bicicleta? Da și NU. De ce?

Am putea gândi că bicicleta poate fi un mijloc ideal de transport, dar implică depunerea unui efort   deloc de neglijat și ar fi destul de neplăcut să fim transpirați la primele ore ale dimineții, în special dacă ne deplasăm până la locul de muncă. 

TROTINETA ELECTRICĂ? DA. DE CE?

Pentru că din ce în ce mai mulți o folosesc? Păi da, pentru că aceștia vin cu argumente destul de solide, argumente pe care le transformăm în avantaje.

Spuneam AVANTAJE. 

🛴Poluează? Nu.  Cum ar putea?

🛴Ocupă spațiu mult? Nu. Pliabile sau nu, le puteți purta oriunde. 

🛴Probleme în trafic? Nu. Traficul nu mai reprezintă o problemă. Vă puteți deplasa cu ușurință printre celelalte mijloace de transport participante la trafic. Echipați corespunzător, mă refer la cască, desigur, și cu atenție mărită, veți ajunge rapid la destinație. 

🛴Timp petrecut cu ocazia deplasării? Foarte scurt. Salvează mult timp, timp pe care îl puteți petrece cu familia. Dimineața, plecați de acasă mai târziu și vă întoarceți mai repede. Un mare avantaj, personal vorbind.

🛴Viteza de deplasare? Viteza este un alt avantaj, fiind destul de rapide. Ating o viteză comparabilă cu cea a unui scuter electric. 

🛴Întreținerea? Floare la ureche, adică, aproape că nu există. 

🛴Alimentare? Trebuie să opriți pentru alimentare? Nu, nici vorbă, funcționează cu ajutorul unei baterii, a cărei autonomie diferă în funcție de calitate și prețul de achiziție. 

🛴Depuneți vreun efort la conducere? Nu, doar accelerați, și, desigur..SUNTEȚI ATENT la REGULILE DE CIRCULAȚIE, la PIETONI și la CELELALTE MIJLOACE DE TRANSPORT. 

🛴Un mediu mai sănătos? CLAR…dacă am folosi cât mai mulți trotineta electrică, calitatea aerului ar fi alta. 

🛴Redevenim copii? Da. Ne amintim de copilărie, retrăim acele momente unice. 

Dezavantaje? 

Un dezavantaj ar fi prețul în cazul în care alegem o trotinetă electrică de o calitate superioară, dar acest avantaj este contracarat de serviciul de închiriere pe termen lung, între 3-999 de zile, cu posibilitate de prelungire și cu unica responsabilitate pe care o veți avea, de achitare a unei plăți săptămânale. 

Este un serviciu asigurat în baza unui contract ce are caracteristicile unui leasing operațional, dar pentru mai multe detalii, contactează-ne aici.

Și totuși, dacă dorești achiziționarea unei trotinete electrice și nu dispui de posibilități financiare, noi îți stăm la dispoziție cu un beneficiu avantajos: plata în rate lunare, așa cum poți vedea aici.

Trotineta electrică, reinterpretată și adaptată la vremurile pe care le trăim, este, indirect, un factor care ne va influența viața, sănătatea și timpul petrecut cu familia, adică, EXACT CEEA CE CONTEAZĂ.

Deci, 
– Concluzia, MUST HAVE sau NOT NECESSARILY?

Eu aleg MUST HAVE. Voi….?