Prima dată pe trotineta electrică: tot ce trebuie să știi

Un studiu realizat de compania Tom Tom, specializată în producerea de sisteme de navigație, a arătat că Bucureștiul se plasează pe locul șase în lume în ceea ce privește aglomerația de pe străzi. Mai mult decât atât, se arată că un bucureștean pierde anual 10 zile din viața sa în trafic. ZECE ZILE. Vrei să scapi de aceste probleme? Să nu mai pierzi orele în trafic. Avem soluția perfectă pentru tine: folosește trotineta electrică.

Ușor de folosit și prietenoase cu mediul, acestea reprezintă cel mai practic mijloc de transport al momentului: nu trebuie să-ți mai faci griji pentru locul de parcare, nu trebuie să te mai intereseze cât costă benzina sau motorina, iar întreținerea lor este foarte ușoară.

În plus, cele mai multe dintre trotinetele electrice sunt pliabile, așa că pot fi luate oriunde, inclusiv în mijloacele de transport în comun. Când ieși în oraș o poți așeza chiar lângă masa la care stai, iar la birou o poți pune chiar sub birou.

Te-am convins? Iată care sunt lucrurile pe care trebuie să le știi dacă te urci prima dată pe trotineta electrică:

5 lucruri pe care trebuie să le cunoști atunci când mergi prima dată cu o trotinetă electrică

Toate discuțiile legate de trotinetele electrice pornesc de la câteva întrebări simple – „cât costă? cât de repede merge? ce autonomie are? ce greutate are? încape în portbagaj sau am nevoie de un spațiu de depozitare mare?”. Pentru a răspunde cât mai multor întrebări, am făcut mai jos o listă cu 5 lucruri pe care trebuie să le cunoști atunci când mergi prima dată cu o trotinetă electrică:

1. La ce viteză ajunge o trotinetă electrică

În funcție de modelul pe care îl alegi, răspunsul la această întrebare poate varia. Cu toate acestea, majoritatea modelelor au o viteză maximă de 30 de kilometri la oră dar exista si modele mult mai puternice care ajung pana la 70km/h! Oricum mult peste media vitezei medii din București care, la orele de vârf, ajunge de la doar 8 kilometri la oră. Unde mai pui că pentru această viteză costurile sunt extrem de mici – în jur de 100 de lei pe an pentru costul energiei electrice.

Aici aici cateva modele: https://doctortrotineta.ro/product-category/trotinete-electrice/

2. Care este timpul de încărcare și care este autonomia trotinetei electrice

Și în acest caz depinde de modelul pe care îl alegi, însă, în general, timpul de încărcare variază de la 2 la 8 ore. Imaginează-ți că îți lași telefonul la încărcat – cam același timp de încărcare are și trotineta electrică.

Pe de altă parte, în ceea ce privește autonomia pe încărcare, ea poate varia între 20 și 100 de kilometri, suficient cât să ajungi la birou și apoi acasă dintr-o singură încărcare de cateva ori. Majoritatea trotinetelor se incarca cu 2A/h deci o trotineta clasica cu o baterie de 15Ah, se incarca complet in aprox 7h.

Citește și: Cum aleg cea mai bună trotinetă electrică?

3. Dimensiuni și greutate

Dimensiunile unei trotinete electrice variază – vei găsi modele de 915 x 465 x 21, de 106 x 110 x 47, dar și de 1090 x 1120 x 500. Greutatea poate fi de la 11 kilograme, până la 16,5 kilograme. Dar, probabil mai important este ce greutate suportă? O trotinetă electrică pentru adulți suportă fără probleme greutăți de până la 120 de kilograme. Ghidonul poate fi ajustat la unele modele, așa încât să se potrivească perfect pe înălțimea utilizatorului și să ofere o poziție comodă.

4. Poate fi utilizată indiferent de condițiile meteo: poți merge cu trotineta electrică toamna sau iarna

Atata timp cat nu o lasi in apa sau afara in zapada, nu ar trebuii sa ai nici o problema! O poti folosii indiferent de vreme atata timp cat nu mergi prin apa sau prin umezeala si nu o bagi la incarcat uda! Trotinetele electrice sunt acum un mijloc de transport comod și util tot timpul anului.

5. La ce fel de priză se încarcă o trotinetă

În cele din urmă, una dintre cele mai importante întrebări este cea referitoare la tipul de priză folosit pentru încărcare. Vestea bună este că, nu ai nevoie de o priză specială pentru a încărca bateria trotinetei – cea clasică, de 220 de V, pe care o avem cu toții acasă este perfectă. O incarcare pentru majoritatea trotinetelor electrica costa 1 LEU/100km? Nu e tare?

Mai ai nevoie să te gândești: folosește serviciul nostru de închiriere

Nu ești hotărât dacă să-ți cumperi o trotinetă electrică? Îți oferim cel mai important avantaj: sunt ușoare și practice. O poți lua la serviciu sau la școală și astfel parcarea nu va mai fi niciodată o problemă. Ai nevoie doar de un spațiu foarte mic pentru a le parca sau a le depozita. În plus, le poți încărca foarte ușor oriunde ai fi.

Iar dacă nu ești sigur că vrei să faci o astfel de achiziție acum, noi îți oferim posibilitatea închirierii a două tipuri de trotinete electrice:

  • Traffic Killer Cityeste ideală pentru naveta zilnică pe distanță scurtă sau plimbări de week-end. Are o autonomie de până la 25 km și o viteză maximă de 25 km/h. În plus, roțile pline te asigură că nu vei face nicio pană pe durata închirierii.
  • Traffic Killer Confort are o autonomie de până la 50 km la o singură încărcare și o viteză maximă de 40 km/h.

Dacă te gândești să-ți cumperi sau să-ți închiriezi o trotinetă electrică, te așteptăm la DoctorTrotinetă să-ți alegi exact ce ți se potrivește.