Cum aleg cea mai bună trotinetă electrică?

Știați că, în fiecare an pierdem 227 de ore doar în trafic alegând mijloacele de transport obișnuite? Adică, aproape 10 zile. Cam mult, nu? 10 zile parcurse în fiecare an pentru a ajunge la destinația dorită.

Este rezultatul unui studiu efectuat de o companie globală de sisteme de navigație care a analizat traficul din mai multe țări.

Da, în urmă cu câțiva ani nu aveam de ales, însă, de când trotineta electrică s-a transformat într-o combinație de ecologic, eficiență, rapiditate și costuri mici, 227 de ore se reduc semnificativ dacă alegem acest mijloc de transport. 

Fără doar și poate, devine evident faptul că trotineta electrică câștigă din ce în ce mai mult teren pe piața românească, atât în rândul adolescenților, cât și al adulților. 

Este un vehicul care îți ‘asigură’ un anumit grad de libertate palpabilă, un vehicul care te recreează atât psihic, cât și fizic, un echilibru perfect între util și plăcut. 

Înainte de a purcede la achiziționarea unei trotinete electrice, haideți să luăm în considerare câteva aspecte destul de importante pentru siguranța și confortul nostru.

Scopul pentru care o cumperi

Să ne gândim pentru ce anume o vei folosi: pe distanțe mai lungi sau doar pentru plimbări scurte? În funcție de răspunsul la această întrebare, vei alege trotineta electrică pe care tu o consideri cea mai potrivită, și aici mă refer la caracteristici precum viteză, greutate, materialul din care este fabricată (aluminiu, oțel).

Oțelul este mai rezistent, chiar dacă greutatea trotinetei electrice este mai mare. Deci, dacă dorești o trotinetă pentru distanțe relativ mari, atunci oțelul este recomandat.

Viteza la care ajunge o trotinetă electrică

Pentru adolescent este indicată alegerea unei trotinete cu o limită de viteză de max. 15 km/oră. Unui adult se recomandă trotineta electrică care ‘aleargă’ cu min. 15 km/oră. Dacă dorești, aici vei admira una care ajunge la 95 km/oră.

Timpul de încărcare al bateriei,

care variază în funcție de model, dar, în general, o încărcare completă are o perioadă cuprinsă între 2-5 ore.

Autonomia bateriei

După cum bine știm, bateria va fi influențată de o mulțime de factori: stilul de conducere, denivelări, vreme, viteză. Oricum, și dacă se întâmplă să se descarce complet, chiar dacă va trebui împinsă, cel puțin nu vom rămâne cu ea în drum. Unele trotinete electrice sunt gândite pentru asigurarea autonomiei bateriei preț de 50 km sau100 km.

Dimensiunea și greutatea

Greutatea unei trotinete electrice va fi în strânsă legătură cu dimensiunea. 

Greutatea pe care o suportă

Sunt trotinete care acceptă cu mult peste 100 kg, așa că, nu e cazul să vă faceți probleme din acest punct de vedere.

Manevrare și depozitare

Având în vedere că cele mai multe trotinete electrice sunt pliabile, pot fi depozitate aproape oriunde, dar va trebui să te gândești la materialul din care este fabricată pentru a putea fi manevrată cât mai ușor.

Ce fel de priză utilizăm pentru încărcarea unei trotinete electrice? 

Cele obișnuite, pe care le avem cu toții acasă. Nu ai nevoie de ceva special, dacă asta era un motiv de îngrijorare.

Ghidon reglabil

Este indicat să alegi o astfel de trotinetă electrică, pentru ca tu să te simți cât mai confortabil, și, neapărat, ghidonul să fie învelit cu un material antiderapant pentru ca mâinile să nu alunece în caz de transpirație. 

Producător

Alege o trotinetă electrică produsă de renumiți producători și cât mai modernă. De ce modernă? Păi, designul va fi mai plăcut, plus că, acestea sunt prevăzute cu funcții smart vizibile pe display. 

Achiziție online 

Cred că ar trebui să ne gândim la avantajele unei achiziții online. De ce? Pentru că poți face multe comparații, poți fi mult mai atent la caracteristicile acestora, să nu mai vorbim despre faptul că, de multe ori, online sunt disponibile mai multe modele, adică mai multe opțiuni. 

Echipamente de protecție

Este la fel, dacă nu cumva, cel mai important aspect de care trebuie să ținem cont: siguranța noastră tradusă în produse de calitate superioară: cască, genunchiere, cotiere, protecție pentru palme. 

Diametrul roților

Este indicat să fie cât mai mare, pentru că siguranța și stabilitatea în cazul denivelărilor sunt ‘la ele acasăƶ’.

Pilot automat

Adică, setarea unei viteze, în special dacă distanța pe care o ai de parcurs este mai mare.

Timpul parcurs cu o trotinetă

În medie, cu o trotinetă electrică parcurgem un km în aproximativ 7 minute. 

Prețul

Da, aici situația este cam delicată pentru că o trotinetă electrică eficientă are un preț mare. Dar, cred că este mai importantă siguranța noastră, iar efortul financiar în acest sens va fi pe măsură. 

Dar nu uita! Efortul va fi depus o singură dată, iar beneficiile vor fi pe termen lung, și apoi, banii oricum se vor pierde pe altceva, așa că de ce să nu facem o investiție care prezintă mai multe avantaje decât dezavantaje. Și dacă totuși nu îți permiți să cumperi o trotinetă electrică, gândește-te la serviciul de închiriere care te scapă de griji. Singura ta responsabilitate va fi achitarea unei plăți săptămânale. Pentru mai multe detalii, te rugăm să ne contactezi.

Voi ce credeți? Sunt și alte lucruri la care trebuie să ne gândim înainte de a comanda o trotinetă electrică?

Ne vedem în trafic!